Güç Aktarım Ürünleri

kaplinler.jpg

Kaplinler

Kaplinler makine içindeki bir hareketi diğer bir parçaya iletmek için geliştirilmiş parçalardır. Hareketi iletme esnasında makine içinde titreşim oluşur. Titreşimin önlenmesi zorunludur. Kaplin titreşiminin önlenmesi için kaplin lastiği kullanılır. Kaplin, ihtiyaca uygun olması adına farklı özelliklerde geliştirilmekte ve üretilmektedir.

Kaplin çeşitleri arasında en güçlü kaplin çeşitlerinden biri yıldız kaplinler oluyor. Bu kaplin çeşidinde iki erkek parça ve bir yıldız elastik ara parça birleştiriliyor. Elastik parça dışarıdan gözlemlenebiliyor ve herhangi bir arıza durumunda müdahale edilebiliyor. A tipi ayaklı kaplinler de güçlü yapısıyla kullanılıyor. Burulma titreşimlerini önleyen kaplin çeşidi darbe tesirini de azaltıyor. 3 parçadan oluştuğu için kolaylıkla onarılabiliyor. Yatay ve düşey dönüş yönünde çalıştırılabiliyor.

Kaplinler ve Çeşitleri

Kaplin çeşitleri arasında yer alan DK kaplinler, aynı yapıya sahip iki çelik dişlinin ve bir adet poliamid kovanın birleşmesiyle oluşur. Bu kaplin çeşidi genellikle hidrolik pompalarda kullanılmaktadır. Dişlerinin sık olmasıyla montaj kolaylığı sağlamaktadır. Herhangi bir arıza veya sıkışma durumunda elastik parça sigorta görevini üstlenir ve sistem çalışması durur. Avantajlı bir kullanım sunan kaplinle birlikle L kaplinler de kolay kullanım sunmaktadır. Kaplin çeşitleri sahip olduğu özellikler sayesinde ihtiyaç ve isteklere çözüm sunmaktadır. Rulser Rulman ailesi olarak bizler kaplin çeşitleri üzerine hizmet vermekteyiz. 10 yılı aşkın tecrübeyle hizmet veren firmamızda farklı kaplin çeşitleri bulunuyor. GE kaplinler de bu çeşitlilik arasında yerini alıyor.

Kaplinlerin Özellikleri

Kaplin çeşitleri arasında yer alan servo kaplinler özel olarak geliştirilmiştir. Bu kaplin çeşidinde burulma dayanımına karşı direnç yüksektir. Kuvvet gerektiren uygulamalarda tercih edilmektedir. Farklı modellerde geliştirilen kaplinle birlikte zincirli kaplinler de geniş kullanım alanına sahiptir. Zincir dişlilerle geliştirilen kaplin çeşidinin özellikleri:

  • Yüksek dayanıklılığa sahiptir.
  • Kolay bağlanır ve kolay ayrılabilir.
  • Geniş dönme hız alanı bulunur.
  • Yüksek torka sahiptir.

Kaplin ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


    helis-kremayer.jpg

    Helis Kremayerler

    Helis kremayer tahrik sistemlerinde tercih edilen kremayer dişlilerinden birisidir. Bu dişliler makine, otomotiv veya imalat sektöründe yer alan makinelerdeki dairesel olan hareketin doğrusal harekete dönüştürülmesini sağlarlar.

    Özellikleri

    Helis kremayerler hızlarda oldukça sessiz çalışabilirler. Ayrıca bu dişlilerin kavrama oranı daha yüksektir. Kavrama oranının yüksek olmasının sebebi ise dişliler arasındaki boşluğun az olmasıdır. İleri geri yapılan hareketlerde tahriklere yüksek dayanış güçleri vardır.

    Kullanım Alanları

    Helis kremayerlerin yüksek hızda çalışabilme özelliğine sahip olması kullanım alanlarının geniş olmasını sağlamıştır. Bu ürünlerin en yaygın kullanım alanları arasında makine sektörü vardır. Makine sektöründe helis krameyer cnc ve torna tezgahları ile makinelerde dikey veya ileri geri hareket yapan mekanizmalarda kullanılır.

    Helis kremayerlerin diğer kullanım alanı ise otomotiv sektörü bulunur. Bu sektörde özellikle otomobil direksiyonlarının dönmesini sağlayan parçalar ve otomobillerde yer alan diğer hareketli parçalarda kullanılırlar. Ayrıca kullanım alanları arasında makine ve otomotivin yanı sıra robotikte yer alır. Bu alanda hareketin dönüştürülmesini sağlamak amacıyla kullanılırlar. Robotik sistemlerde var olan dairesel hareketin doğrusal harekete çevirmek helis kremayerlerin görevidir.


    Helis Kremayer ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


      duz-kremayer.jpg

      Düz Kremayerler

      Düz kremayerler dönme hareketini düz yani doğrusal harekete çeviriyor. İki parçadan oluşan ürünün düz yüzeyde yerleştirişmiş dişlileri ve dönen pinyonu bulunuyor. Birbiri içine geçmiş bu iki parça, dişlinin sabit bir yönde hareketine imkan sağlıyor. Farklı uygulamalarda kullanılabilen düz kremayer dişli pinyonlar tezgah, otomobil ve kaldırma mekanizmalarında yaygın olarak tercih ediliyor. Farklı uzunluklarda sipariş verebileceğiniz ürünün boyutunu ihtiyacınız doğrultusunda tercih edebilirsiniz.

      Düz Kremayerlerin Özellikleri

      Ana malzeme olarak farklı türlerde üretilen kremayerler; karbon çelik, alaşımlı çelik, paslanmaz çelik, plastik, pirinç, dökme demir, bakır ve alüminyum gibi çalışma alanlarına uygundur. Dövme, traş, kesme, freze, şekillendirme, ısıl işlem, taşlama ve benzeri işlemlere uygundur.

      Kullanım Alanları

      Düz kremayerler, sistemde oluşan dönme hareketini bir çeşit öteleme hareketine çevirdiği için farklı uygulamada kullanılıyor. İş makinaları başta olmak üzere, takım tezgahları, inşaat makibaları, konveyörler, otomobillerin dönme mekanizmaları, bant şeklindeki imalat sistemleri, kaldırma mekanizmaları gibi alanlarda yaygın olarak tercih ediliyor. Standart ölçülerinin yanında farklı boyutlarda da üretildiği için mekanizmalara kolayca uyarlanabiliyor.


      Düz Kremayer ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


        zincirler.jpg

        Zincirler

        Endüstriyel makinelerde yoğunlukla kullanılan zincir taşıma zincirleri, tahrik zincirleri ve transfer zincirleri olarak farklı tasarımlara sahiptir. Birçok endüstri alanında kullanılmaktadır. Zincirin en önemli işlevi yüklere karşı gösterdiği dirençtir. Uygulamaya göre güç aktarma işlevine sahiptir.

        Zincir Çeşitleri

        Yük taşıma zincirleri, bir ağırlığa sahip olan makinede bulunan materyal ya da malzemenin aktarılmasını sağlar. Taşınacak olan malzeme zincirin mukavemeti sayesinde kaldırılır. Çekme kuvvetine sahip olan zincir, yük taşımacılıkta yuvarlak ve baklalı olarak tercih edilir. Transfer zinciri; yük olan malzemenin transfer yoluyla aktarımını sağlar. Dönme yeteneğine sahip iç ve dış baklalı zincirler tercih edilmektedir. Kaldırma gerektiren makinelerde tercih edilir.

        Tahrik zincirleri; güç kaynağı vasıtasıyla aktarılacak olan enerjiyi başka bir ortama ileten zincirlerdir. Gıda, redaktör ve takım tezgâhı gibi birçok alanda kullanılır. Zincir türleri arasında ortak özelliğe sahip olan zincirler ise tahrik ve transfer zincirleridir. Zincirlerin bakımı korozyonu önlemek adına önemlidir. Zincirler uçtan uca birleştirilir ve istenilen ölçülerde kullanıma hazır hale getirilir. Kayışlara kıyasla daha yüksek güç aktarımı sağlar.


        Zincir ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


          konik-burc.jpg

          Konik Burç

          Bağlantı elemanları arasında bulunan ve rulmanlarda kullanım alanına sahip olan konik burç çeşitli ebat ve çapa sahiptir. Burç modellerine uygun olan millerin çap büyüklüğüne göre seçilmektedir. Burçlar, rulman ya da mekanizmanın delik olan yuvasına yerleştirilir ve mil bölmesine kaygan olarak takılır. Özel vidası ile sıkma işlemi yapılır. Burçların sıkılması ile montaj işlemi gerçekleşir. Burçların demonte hale getirilmesi için vida sökülür, deliklerden çıkartılır. Montajı ve sökmesi kolaydır.

          Konik Burç Kullanım Alanları

          Konik sıkma burçların kullanım alanları farklıdır. Konik sıkma burç çeşitleri ve tasarımları kullanılacak alana uygun belirlenir. Özellikle otomotiv sanayisinde V kayış kasnağı, kaplin, triger dişlisi, kovan, varyatör, flanş gibi alanlarda kullanılır. Bağlantı ekipmanları makine parçalarının işlevini gerçekleştirmesi adına önemlidir. Bu anlamda bağlantı ekipmanlarının doğru ölçüde kullanılması ile makinenin sorunsuz çalışması sağlanır. Kullanılacak konik burç modellerinin, mekanizmaya uyum sağlaması adına net ölçüye sahip olması gerekir. Her model farklı bir mekanizmaya uygundur. Kullanılacak olan burçların tam kapsamlı olarak delik yuvalara oturması gerekir.


          Konik Burç ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


            disli.jpg

            Dişli

            Makinelerde ana parça olarak bulunan dişli bir hareketin aktarılmasına yardımcı olan destekleyici ekipmandır. En çok otomotiv alanında adını duyuran dişli, birçok makinede kullanılmaktadır. Hareketin yönünü değiştirmek amacıyla kullanılabilen dişliler, tork değerini dengede tutmak ve hızı kontrol altına almak gibi işlevlere sahiptir. Dişliler helis, sonsuz, çavuş ve konik olarak birçok çeşidi bulunmaktadır. Dişli her zaman minimum seviyede çift olarak kullanılır. Dişliler plastik, pirinç, alüminyum gibi malzemelerden üretilmektedir.

            Dişli Çalışma Prensibi

            Dişliler makine, cihaz ve düzenekler için hareket mekanizması işlevine sahiptir. Dişliler dönme hareketinde birbirine kenetlenir, miller arası güç aktarırlar. Kullanım alanları oldukça geniş olup, hemen hemen her makinenin dişli mekanizmasına ihtiyacı vardır. Çarkların kullanıldığı her makinede dönme hareketini doğru ya da aksi yönde yapabilmek adına dişlilere ihtiyaç duyulur. Dişliler arasında genellikle en fazla kullanılan model düz dişli çarklardır. Daha ekonomik ve birçok makineye uyum sağlaması nedeni ile tercih edilir. Her makinenin ihtiyacına uygun olarak kullanılacak dişli belirlenir ve uzun süreli kullanım sağlar.


            Dişli ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızı veya aşağıdaki iletişim formu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


              Mesaj Gönder
              Merhaba
              Sana yardım edebilir miyiz?